W jaki sposób zaopatrzyć restaurację Sprawdź więcej!
Wyekwipowanie oraz otwarcie restauracji to gigantyczny wydatek. Dlatego też nader istotne może być umiejętne dobranie wszelakich elementów – zaczynając od wystroju, poprzez rynsztunek kuchni, po jedzenie.
Author: home-you.com
Source: home-you.com
Oprzyrządowanie kuchni gra równie istotną rolę co wyposażenie sali oraz karta dań. Jego kupno winno być dokładnie przemyślane i dobrane do charakteru całej restauracji. Wiele początkujących barów popełnia podstawowy błąd, wybierając najwyższej klasy oprzyrządowanie, z jakiego później nie korzysta. Dzieje się tak na przykład w wypadku, kiedy karta restauracyjna skupiać się ma wokół dań gorących, w tym pieczeni, a posiadacze miast zainwestować najwięcej w niezbędny do tego sprzęt i najlepsze piekarniki, skupiają się przede wszystkim na chłodniach albo też ladach sałatkowych i na opak. Zakup sprzętu, zwłaszcza najwyższej jakości powinien być zaplanowany w taki sposób, żeby maksymalnie spożytkować jego możliwości. Kolejnym ważkim aspektem przy wyborze stosownego przyrządu do kuchni jest też jej charakter. Coraz to częściej można bowiem spotkać restauracje, w których kuchnia jest otwarta na salę, a co za tym idzie – klienci mają do niej wgląd ). W takim przypadku sprzęt i jego rozmieszczenie powinno nie jedynie być funkcjonalne – liczy się tu także wygląd kuchni, jaka ma reprezentować poziom domu restauracyjnego.
Author: Dekoria.pl
Source: Dekoria.pl